Thich Nhat Hanh

”Thich

Thich Nhat Hanh, Thay (suomeksi opettaja) niin kuin hänen oppilaansa häntä kutsuvat, on elänyt erikoisen elämän erikoisena aikana. Hän on ollut buddhalaismunkki kuusitoistavuotiaasta lähtien ja on Vietnamin tärkeimmän buddhalaisluostarin mestari. Hänen yli kaksituhatvuotinen perimyslinjansa ulottuu Buddhaan saakka.

Thay on myös etsijä ja buddhalaisuuden uudistaja. Hän korostaa, että totuus ei löydy käsitteistä vaan elämästä tässä ja nyt ja että kaikenlaista fanaattisuutta on kartettava. Opetukset tulee nähdä vain ohjeellisina välineinä, jotka auttavat elämään arkipäivää tietoisesti ja rauhassa.Thay on opettanut yliopistoissa ja on ollut perustamassa yliopistoihin buddhalaisen psykologian laitoksia. Thay on koko sydämeltään rauhan kannattaja ja edistäjä. Hän on itse selvinnyt vainoista, kolmesta sodasta ja yli kolmekymmenvuotisesta elämästään maanpaossa ja auttaa nyt aktiivisesti sodista, vainoista ja köyhyydetä kärsiviä perustamalla mm. yhteiskunnallista apua antavia järjestöjä. Hän oli hyvin aktiivisesti ja konkreettisesti mukana venepakolaisten pelastutysössä. Hän johti vietnaminbuddhalaista valtuuskuntaa Pariisin rauhanneuvotteluissa, ja hän oli Nobelin rauhanpalkinnon ehdokaslistalla pastori Martin Luther King nuoremman aloitteesta.

Nykyisin Thay asuu Ranskaan ja Vermontiin perustamissaan meditaatiokeskuksissa. Hän opettaa näissä keskuksissa ja kirjoittaa jatkuvasti. Hän on kirjoittanut yli sata kaunokirjallista, filosofista ja runollista teosta. Thay matkustaa laajalti ympäri maailmaa puhumassa, esitelmöimässä ja pitämässä retriittejä.

Thich Nhat Hanh: Pelko – Vapaudu pelosta tietoisella läsnäololla

18,76 Eur

Thich Nhat Hanhin voimakas ja käytännönläheinen kirja toimii oppaana toimintakyk...

Thich Nhat Hanh & Lilian Cheung: Maistele ja nauti – tasapainoiseksi tietoisen syömisen avulla

21,00 Eur

Kirjan oivallusten ansiosta ylität esteesi ja saat kiinni terveestä elämäntavast...

Thich Nhat Hanh: Viha – Viisautta sen hallitsemiseen

20,25 Eur

Thich Nhat Hanh kertoo tässä ajankohtaisessa teoksessa, kuinka voimme muuntaa vihan kielte...

Thich Nhat Hanh: Opas kävelymeditaatioon

14,40 Eur

Buddhalainen opettaja Thich Nhat Hanh opettaa lukijan kävelemään uudella, tietoisella...

 
 

© 2007-2020 10times Oy / Uskalla Innostua | Kuparitie 16e, 00440 Helsinki | p. 045 1145 866 | tiimi(at)uskallainnostua.fi | Tietosuoja