< Takaisin listaukseen

Faridaddin Attar: Lintujen matka

21,60 € 27,00 (sis alv 10%)

TULOSSA ENNAKKOMYYNTIIN

Persialaisen 1200-luvun suufimystikon mestariteos on yksi maailmankirjallisuuden väkevimpiä ja kaunopuheisimpia allegorioita Jumalan rakastajan tiestä kuninkaansa luo. 


Tuotekuvaus

Lintujen matka jatkaa professori Jaakko Hämeen-Anttilan innostavaa hanketta suomentaa alkuteksteistä persialaisen kulttuurin tärkeimmät kirjalliset aarteet.

 

Persialaisen 1200-luvun suufimystikon mestariteos on yksi maailmankirjallisuuden väkevimpiä ja kaunopuheisimpia allegorioita Jumalan rakastajan tiestä kuninkaansa luo. Mystisen rakkauden tie on pitkä ja vaikea, ja vain harvat sille lähteneet saapuvat perille. Mutta niin ylittää määränpääkin täyttymyksessään kaikki kuvitelmat. Jos haluamme päästä siitä osalliseksi, meidän on lähdettävä lintujen matkaan.

 

Kun kaikki maailman linnut kokoontuvat ja huomaavat että heiltä puuttuu kuningas, harjalintu lupaa johdattaa heidät suuren ja voimakkaan Símurghin luo. Lintuparven alkuinnostus vaihtuu pian epäröintiin: satakieli ei raaski luopua rakkaasta ruusustaan, riikinkukko tyytyisi portinvartijan koppiin, eikä ankka, puhdasmielinen askeetti, voi elää ilman vettä. Ennen kuin päästään lähtemään, harjalinnun on kumottava verukkeet opettavaisin tarinoin, joissa huumori ja satiiri yhdistyvät syvälliseen, mystiseen kauneuteen. Näin muodostuva kaleidoskooppikuva kertookin meistä ihmisistä: mitkä ovat meidän verukkeemme olla lähtemättä matkaan kohti sitä ainoata todellista päämäärää, joka ihmisellä voi olla?

 

Kirjailija: Faridaddin Attar
Alkuteos: Mantiq at-tair, n. 1200
Suomentaja: Jaakko Hämeen-Anttila

 

ISBN: 952-9842-87-2
Sidosasu: sid, 416 s.
Ovh. 27,00 €
Ilm: 08/2003
Kirjastoluokka: 84,2

Näin asiakkaamme kertovat tästä tuotteesta

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

 
 

© 2007-2017 10times Oy / Uskalla Innostua | Kuparitie 16e, 00440 Helsinki | p. 045 1145 866 | tiimi(at)uskallainnostua.fi | Tietosuoja